Роботи за басейн: начин на употреба

Те са умни, усърдни и автономни. Автоматизираните почистващи устройства - т.нар. роботи за басейн - стават все по-популярен избор за поддръжка за собствениците на малки и средни частни басейни в България. Ръстът на продажбите на почистващи роботи за басейн у нас има едно единствено логично обяснение - все повече българи имат басейни в двора у дома или на вилата. Актуалните технологии в поддръжката на различни по конструкция и обем басейни наложиха почистващите роботи като стандартен метод за почистване.

Трябва ли ми почистващ робот за басейн

Всеки, който е осъществил мечтата си да има собствен басейн, си представя безгрижно лято на шезлонг, с любима напитка в ръка. За да се стигне до това обаче е необходима базова поддръжка на басейна, за да е приятен и хигиеничен за използване.

Регулярното третиране на басейна изисква последователни усилия. Почистването на ръка може да бъде ефективно, но е доста трудоемко. Базовите хигиенни мерки, заедно с работата на филтриращата система, могат да гарантират здравословно, позитивно и безопасно изживяване във вашия басейн.

Инвестицията в робот за почистване е предпочитана от собственици на частните басейни, които се използват сезонно. Използването на роботи е често срещан метод и при целогодишна регулярна поддръжка, например в големи хотелски вериги. Почистващите роботи са достъпна алтернатива на професионалното почистване от фирма, като в същото време ви спестяват доста време.

Какво представляват роботите за почистване на басейн

Роботът е автоматизирано устройство за почистване на различни по размер и форма басейни, което отстранява замърсявания по повърхността на водната линия и по дъното на басейна. Тези мобилни почистващи системи спестяват значителни физически усилия, като гарантират здравословни и хигиенични условия. Роботът премахва замърсявания, почиства, изсмуква, пречиства водата, независимо от филтриращата система на вашия басейн. В зависимост от типа басейн можете да сравните цени и модели почистващи роботи, подходящи за обема и размерите му.

Някои важни условия при избор на робот за басейн

• точните размери на басейна
• формата на басейна - правоъгълен, бъбрековиден, нестандартен
• нужен режим на почистване - на дъното или водната линия
• възможност за дистанционно управление чрез приложение

Някои предимства на роботите за басейн

• почистват водната линия, дъното, стените
• отстраняват механично замърсяванията
• намаляват употребата на препарати
• облекчава работата на филтриращата система
• възможност за фина фитрация на водата
• енергийно ефективни спрямо обема на работа
• адекватна хигиена при редовно използване на басейна
• смарт възможности за контрол и отложен старт

Ново поколение технологии за почистване на басейна

Интелигентни, прецизни и самостоятелни - роботите за басейн ще свършат неприятната работа вместо вас, а в зависимост от модела, можете дори да ги управлявате дистанционно! В зависимост от функционалностите на различните модели, роботите за басейн могат да почистят основно различни по размер обекти.

Разгледайте предложенията в PoolSpot - разнообразие от роботи за басейн с различна функционалност, за почистване в една или повече зони.

Иван

Иван

Bulgaria, Sofia